• علوم و صنایع چوب و کاغذ
    مدیر گروه
    دکتر امیر خسروانی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

صنایع چوب و فرآورده های سلولزی-گرایش کامپوزیت های لیگنوسلولزی
معرفی

گرایش کامپوزیت های لیگنوسلولزی در دانشگاه تربیت مدرس پس از بازنگری جامع وزارت علوم در سال 1394 به پذیرش دانشجوی دکتری اقدام نمود و با توجه به رسالت دانشگاه تربیت مدرس، بازنگری مجدد دروس در سال 1397 بر اساس نیازهای جامعه و تحولات علمی و فناوری انجام پذیرفت. هدف از این دوره، تربیت متخصصینی است که بتوانند مرزهای این حوزه تحقیقاتی را توسعه داده و مسائل متنوع این حوزه را حل نمایند. از مباحث اصلی در این گرایش می توان به آشنایی دانشجویان با تحلیل و ارزیابی بازار مواد اولیه و فرآورده های لیگنوسلولزی، آشنایی با مفاهیم پایه ای و مهم در بحث پلیمرهای لیگنوسلولزپایه، کاربرد انواع وسیع کامپوزیت های لیگنوسلولزی، آنالیز و کنترل فرایندهای مرتبط با این صنعت، آشنایی با تکنیک های مهم مدل سازی در فرآورده های کامپوزیتی، تحولات در حوزه نانوسلولز به عنوان حوزه ای نوظهور در این عرصه اشاره نمود. پس از اتمام دروس، رساله نوآورانه خود را در مرزهای دانش انجام می دهند.

مهارت‌های شغلی

فارغ التحصیلان این گرایش می‌توانند به تدریس و آموزش، انجام پژوهش ها و برنامه ریزی های مختلف در این گرایش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی به انجام وظیفه مشغول گردند و یا در سایر سازمان های ذیربط اجرایی و واحدهای تحقیقات و توسعه صنایع مرتبط با کامپوزیت های لیگنوسلولزی که در سال های اخیر توسعه چشمگیری در کشور یافته اند تا نیازهای روزافزون جامعه را پاسخ گویند به پژوهش و نوآوری بپردازند.


صنایع چوب و فرآورده های سلولزی -گرایش صنایع سلولزی
معرفی

این دوره پس از بازنگری جامع وزارت علوم در سال 1394، با اخذ مجوزهای لازم از دانشگاه تربیت مدرس و نیز وزارت علوم تحقیقات و فناوری، موفق به پذیرش اولین دوره از دانشجویان در سال 1398 گردید. با شروع دوره، بازنگری مجدد دروس بر اساس نیازهای جامعه و تحولات علمی و فناوری انجام پذیرفت. هدف از دوره، تربیت متخصصینی است که با تکیه بر پژوهش های خود بتوانند مرزهای این حوزه تحقیقاتی را توسعه داده و مسائل متنوع این حوزه را حل نمایند. دانشجویان در این دوره با مباحثی نظیر: آشنایی با علوم و فناوریهای مرتبط با ارتقا و فرآوری الیاف بازیافتی، آشنایی با مفاهیم پایه ای و مهم در بحث پلیمرهای لیگنوسلولزپایه، آشنایی با مباحث مواد کلوئیدی و نانوذرات مورد استفاده در صنایع تولیدکاغذ، آشنایی با مباحث پیشرفته آماری و نرم افزارهای کاربردی مرتبط با آن و تحولات در حوزه نانوسلولز به عنوان حوزه ای نوظهور آشنا می شوند و سپس رساله نوآورانه خود را در مرزهای دانش انجام می دهند.

مهارت‌های شغلی

فارغ التحصیلان این گرایش می‌توانند به تدریس و آموزش، انجام پژوهش ها و برنامه ریزی های مختلف در این گرایش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی به انجام وظیفه مشغول گردند. همچنین این دانش آموختگان می توانند در سازمان های ذیربط اجرایی و واحدهای تحقیقات و توسعه صنایع مرتبط با صنایع سلولزی (که در سال های اخیر به منظور تولید انواع محصولات مرتبط و پاسخ گویی به نیازهای روزافزون جامعه، توسعه چشمگیری در کشور یافته اند) به پژوهش و نوآوری بپردازند.


.:: کارشناسی ارشد ::.

صنایع چوب و فرآورده های سلولزی -گرایش صنایع سلولزی
معرفی

گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، همگام با نیازهای روزافزون جامعه و تحولات علمی و فناوری، با جذب هیات علمی در سال 1390 و تجهیز آزمایشگاه ها، اقدام به راه اندازی رشته صنایع خمیروکاغذ (گرایش صنایع سلولزی فعلی) در سال 1392 نمود. با بازنگری جامع وزارت علوم در سال 1394 و تجمیع رشته ها، رشته صنایع خمیروکاغذ در قالب گرایش صنایع سلولزی از رشته صنایع چوب و فرآورده های سلولزی ادامه تا به امروز ادامه یافته است. از مباحث اصلی در این گرایش می توان به آشنایی دانشجویان با فناوری تولید کاغذ پیشرفته، تجهیزات و فناوری بازیافت کاغذ، فناوری های نوین در صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، روش های تحقیق در صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، آشنایی با انواع الیاف طبیعی، پالایشگاه زیستی و آنالیز دستگاهی اشاره نمود. دانشجویان در این دوره با راهنمایی اساتید، با انتخاب موضوعی به تحقیق و پژوهش تحت عنوان پایان نامه می پردازند و دستاوردهای خود را به صورت مقالات علمی-پژوهشی داخلی یا بین المللی، ثبت اختراع، مقالات کنفرانسی و یا راه حل برای حل مشکلات واحدهای صنعتی ارائه می کنند.

مهارت‌های شغلی

با توجه به توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور در سال های آتی و افزایش تنوع و سرانه مصرف انواع فرآورده های کاغذی و سلولزی و همچنین محصولات نوینی مانند هیدروژل ها، آئروژل ها، نانوالیاف لیگنوسلولزی و غیره، نیاز جامعه به متخصصین توانمند جهت پاسخگویی به نیازهای رو به توسعه صنایع مرتبط در تولید انواع محصولات نامبرده مشهود می باشد. هدف از برقراری این گرایش، تربیت و تامین نیروی انسانی کارشناس و متخصص برای واحدهای تولیدی مرتبط با تولید محصولات متنوع سلولزی (به ویژه کارخانجات بازیافت و تولید انواع کاغذ که در کشور توسعه بسیار گسترده ای یافته اند) و موسسات آموزشی و تحقیقاتی می باشد. همچنین دانش آموختگان این دوره در صورت علاقه مندی می توانند جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام نمایند و نیازهای آموزشی و تحقیقاتی در سطوح پیشرفته تر در داخل و خارج از کشور را تامین نمایند.


صنایع چوب و فرآورده های سلولزی -گرایش کامپوزیت های لیگنوسلولزی
معرفی

گرایش کامپوزیت های لیگنوسلولزی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ همگام با نیازهای جامعه و تحولات علمی و فناوری اقدام به بازنگری دروس در سال 1397 نمود. از مباحث اصلی در این گرایش می توان به آشنایی دانشجویان با روش های تحقیق در صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، آشنایی با انواع الیاف طبیعی لیگنوسلولزی، شناخت فناوری های نوین در صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، آشنایی با فناوری چسب، شناخت انواع کامپوزیت های لیگنوسلولزی (مانند کامپوزیت های خرده ای، فیبری، چوب-پلاستیک و غیره)، پانل های ساندویچی، فرآورده های مهندسی شده و آنالیز دستگاهی اشاره نمود. دانشجویان در این دوره با راهنمایی اساتید، با انتخاب موضوعی به تحقیق و پژوهش تحت عنوان پایان نامه می پردازند و دستاوردهای خود را به صورت مقالات علمی-پژوهشی داخلی یا بین المللی، ثبت اختراع، مقالات کنفرانسی و یا راه حل برای حل مشکلات واحدهای صنعتی ارائه می کنند.

مهارت‌های شغلی

با توجه به توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور در سال های آتی و افزایش سرانه مصرف چوب و فرآورده های سلولزی نوین و به روز با کاربردهای بسیار جدید، نیاز جامعه به متخصصین توانمند جهت پاسخگویی به نیازهای رو به توسعه صنایع مرتبط در تولید انواع محصولات نامبرده مشهود می باشد. هدف از برگزاری این گرایش، تربیت و تامین نیروی انسانی کارشناس و متخصص برای واحدهای تولیدی مرتبط با تولید کامپوزیت های لیگنوسلولزی و موسسات آموزشی و تحقیقاتی می باشد. همچنین دانش-آموختگان این دوره در صورت علاقه مندی می توانند جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام نمایند و نیازهای آموزشی و تحقیقاتی در سطوح پیشرفته تر در داخل و خارج از کشور را تامین نمایند.


اخبار

[491]