دومین نشست هم اندیشی ایجاد فضای متمایز فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد

خلاصه خبر: دومین نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشکده‌های علوم پزشکی و علوم پایه با معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به منظور بررسی راهکارهای تحولی در ایجاد فضای متمایز فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

در ابتدای این نشست که روز 16 دی ماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، دكتر محمدجواد ناطق به تجربه موفق نخستین نشست هم‌اندیشی اشاره کرد و گفت: تجربه اولین جلسه که با حضور اساتید دانشکده‌های فنی و مهندسی برگزار شد نشان داد که زمان نشست برای مشارکت و اظهار نظر اساتید با سرعت به پایان می‌رسد، از این رو پس از برگزاری جلسه هم اندیشی با اساتید دانشکده علوم انسانی، سمیناری با حضور تمامی اساتید علاقمند به فعالیت در حوزه فرهنگی برگزار خواهیم کرد تا ضمن بهره‌مندی از نظرات دوستان، برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی ارائه  و فعالیت فرهنگی و اجتماعی در سطح اعضای هیات علمی نهادینه شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه از ایجاد و راه اندازی سامانه نشریات دانشجویی در سایت دانشگاه خبر داد و افزود: یکی از فعالیت‌های مهمی که مدت‌ها در معاونت فرهنگی و اجتماعی پیگیری شد و در نهایت با همکاری دکتر روانشاد به سرانجام رسید، راه اندازی سامانه نشریات دانشجویی است که از این پس نشریات از طریق سایت قابل دسترس خواهد بود.
وی افزود: با مساعدت مرکز اطلاع‌رسانی امکان و فضای بارگذاری فیلم و مستندهای فرهنگی و اجتماعی در سایت دانشگاه به معاونت فرهنگی و اجتماعی فراهم شده است.
در بخش دیگری از این نشست مدیریت‌های معاونت فرهنگی به ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های خود پرداختند و دکتر شریعتی مدیر امور سیاست گذاری و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز با اشاره به مهلت برگزاری انتخابات انجمن‌های علمی دانشجویی تا پایان بهمن ماه از تصریح کرد: تا کنون 65 مورد انتخابات در سال جاری برگزار شده است و انجمن‌هایی که انتخابات را برگزار نکرده‌اند تا پایان بهمن ماه وقت دارند تا نسبت به برگزاری آن اقدام کنند.
مدیر امور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه به ضرورت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اشاره کرد و گفت: کرسی‌های آزاد اندیشی بر خلاف تصور عمومی، تنها به مسائل حوزه سیاسی نمی پردازد و این جلسات فضایی را فراهم می‌کند که اعضای هیأت علمی در خصوص مسائل مختلف در حوزه های گوناگون علمی نظرات موافق و یا مخالف خود را بیان کنند.

وی  ادامه داد: با توجه به ماهیت رشته‌های علوم پزشکی و علوم زیستی، این دو دانشکده مسائل زیادی برای طرح در کرسی‌های آزاد اندیشی دارند.
دکتر شریعتی در پایان ضمن اشاره به طراحی و اجرای 22 بسته موفقیت در قالب طرح تحول راهبردی دانشگاه در معاونت فرهنگی و اجتماعی، فعالیت‌های فرهنگی را محدود به دانشجویان ندانست و اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این جلسات و جلب مشارکت و همفکری اساتید، فعالیت‌های فرهنگی در سطح دانشگاه توسعه یابد.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر موحدین عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی و مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده بحث تفاوت ساختارهای دو وزارت خانه علوم و بهداشت پیرامون فعالیت انجمن‌های علمی و کمیته‌های تحقیقاتی دانشجویی را مطرح کرد و گفت: نحوه فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه‌های تابع وزارت علوم مشخص و متفاوت با وزارت بهداشت است و ضروری است این مشکل به نحو مقتضی مرتفع شود.
در این نشست، آقایان دکتر باکویی، دکتر طالبی بزمین آبادی، دکتر دایر،‌ دکتر یزدانی،‌ دکتر غفرانی پور، دکتر گرشاسبی و خانم‌ها دکتر بامداد، دکتر بحرایی، دکتر جهانیان، دکتر لمیعیان، دکتر مقدم در سخنانی به طرح دغدغه‌ها و دیدگاه‌های خود پرداختند. مهمترین محور دیدگاه‌های اساتید به این شرح بود:
تمرکز روی امید به آینده دانشجویان و آشنا کردن دانشجویان با ایده‌های جدید شغلی نظیر نمایشگاه کار و کارآفرینی
نگرانی گسترده اشتغال بعد از فراغت از تحصیل و مشکلات معیشتی دانشجویان و توجه به مسائل جدید دانشجویی از مهمترین چالش‌ها است.
پرداختن به مشکلات واقعی دانشجویان به خصوص در سطح خوابگاه‌ها
استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی و همفکری با آنها در زمینه توجه به مسائل جدید
لزوم برگزاری کارگاه‌هایی برای ارتقای مهارت‌های هیات علمی در خصوص طرح تحول
گسستگی بین معاونین دانشگاه و ضرورت برگزاری جلسات مشترک بین معاونین برای رفع مشکلات دانشجویان
ضرورت وجود اتاق فکر و کمیته برنامه ریزی فرهنگی  و اجتماعی
لذت نبردن دانشجو از محیط دانشگاه و عدم رغبت به بازگشت دوباره به محیط دانشگاه
ارتقای سلامت روانی و  معنوی دانشجویان  
لازم به ذکر است، این نشست در راستای طرح مودت ذیل طرح تحول راهبردی دانشگاه برگزار شده بود.


30 دی 1396 / تعداد نمایش : 2916