متن کامل خبر


 
گزارش رییس دانشگاه از اجلاس سالانه مجمع علم و فناوری (STS)

خلاصه خبر: نشست شوراي دانشگاه با حضور رييس، ‌معاونان و روساي دانشكده ها بيست و چهارم مهرماه در سالن شوراي دانشگاه برگزار شد.

نشست شوراي دانشگاه با حضور رييس، ‌معاونان و روساي دانشكده ها بيست و چهارم مهرماه در سالن شوراي دانشگاه برگزار شد.
در این نشست رييس دانشگاه با ایراد سخنانی در خصوص اجلاس سالانه مجمع علم و فناوری (STS)كه مهرماه سال جاري در ژاپن برگزار شد اظهار داشت: این اجلاس به عنوان بزرگ ترین مجمع جهانی حوزه علم و فناوری، همه ساله در نخستین یکشنبه ماه اکتبر در محل کنفرانس بین المللی کیوتو؛ محل امضای پیمان مشهور "زیست محیطی کیوتو" افتتاح و به مدت سه روز در این شهر برگزار می شود. اينجانب امسال به نمايندگي از جمهوري اسلامي ايران در اين نشست حضور يافتم.
وی در خصوص کیفیت برگزاری "مجمع جهانی علم و فناوری" گفت: در این مجمع که با حضور وزرای علوم کشورهای مختلف، رؤسای دانشگاه های بزرگ دنیا، برندگان جوایز نوبل، رؤسای مراکز و شرکت های پیشرو فناورانه، مدیران شبکه های بزرگ مجازی و دانشمندان مطرح و برجسته حوزه های مختلف علوم برگزار شد، اندیشمندان در گروه ها و حلقه های چندجانبه به بحث و تبادل نظر در خصوص آینده بشر و چالش های پیشروی انسان معاصر پرداختند.
دکتر احمدی با اشاره اینکه اين رویداد سه روزه محيط ارزشمندي برای بررسي و توجه به فرآيند توسعه علم و فناوري در دنيا ايجاد ایجاد کرده است، گفت: محورهای اصلی این نشست در زمينه هاي مختلف علمي از جمله پزشكي،‌IT ، رباتيك،‌ هوش مصنوعي،‌ مسائل محيط زيستي،‌ مسائل مربوط به تروريسم و ایجاد صلح و آرامش در جوامع انسانی بود.
وی در ادامه تصریح کرد: بشر در حال حركت به سوي آينده مبهم و پر مخاطره اي است و در اين زمينه نيازمند پشتيباني دانشمندان علوم انساني هستند و نياز به آموزش هاي بين رشته اي و آشنايي دانشمندان و محققان و دانشجويان با علوم اجتماعي و انساني،‌ ادبيات و هنر و از همه مهمتر ارزش هاي اخلاقي بسيار حائز اهميت است.
وي با اشاره به اهميت جايگاه دانشگاه كلاسيك اظهار داشت: در اين نشست در خصوص آينده دانشگاه هاي كلاسيك با توجه به دسترسي آزاد اطلاعات در عصر حاضر بحث و گفتگو شد، اما موضوعي كه بر اهميت آن تاكيد شد اين بود كه تنها جايي كه مي توانيم به دانشجويان اطلاعات پايه الزامي را به صورت سيستماتيك عرضه کرده و افراد توانمند تربيت كنيم،‌ دانشگاه است. همچنين در دانشگاه به دانشجو فرصت داده مي شود تا با علوم ديگر آشنا شود و تك بعدي و يك سونگر نباشد و پس از فارغ التحصيلي نيز بتواند فردي مفيد براي اجتماع باشد.
در ابتداي اين نشست حجت الاسلام فلاح رفيع مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري به ادامه بحث عقلانيت غربي پرداخت.
وي گفت: موضوع عقلانيت و تعقل بايد از يكديگر تفكيك شود. عقلانيت فضايي است كه عقل در داخل آن فضا، ‌فكر و تعقل مي كند، در واقع عقلانيت زميني است كه عقل در او بازي مي كند. عقلانيت نوع تربيت افراد است كه بر اساس آن تربيت، فكر مي كنند و مي انديشند.
وي افزود: يكي از زمينه هاي تعقل غربي اين است كه عقل خود بنياد است و عقل ريشه همه چيز است و مي توان با عقل همه چيز را اثبات كرد.


29 مهر 1396 / تعداد نمایش : 2015