جلسه دفاع از پایان‌نامه: آقای مسعود حمیدی، گروه مهندسی مخابرات

خلاصه خبر: شبیه سازی تحلیلی و عددی موجبرهای مبتنی بر گرافین در باند فرکانسی تراهرتز

• عنوان: شبیه سازی تحلیلی و عددی موجبرهای مبتنی بر گرافین در باند فرکانسی تراهرتز
  • ارائه‌کننده: مسعود حمیدی
  • استاد راهنما: دکتر محسن غفاری میاب
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر بیژن عباسی آرند
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر امیرنادر عسکرپور (دانشگاه صنعتی امیرکبیر)
  • مکان: اتاق جلسات دانشکده برق
  • تاریخ: 97/11/10

چکیده: این پایان¬نامه به شبیه¬سازی تحلیلی و عددی موجبر¬های مبتنی بر گرافین در باند فرکانسی تراهرتز می¬پردازد. دو ساختار موجبر تیغه عایقی نامتقارن پوشیده شده با گرافین و فیبر نوری پوشیده شده با گرافین در این پایان¬نامه مورد بررسی قرار گرفته¬اند. برای شبیه¬سازی تحلیلی موجبر تیغه عایقی پوشیده شده با گرافین از دو روش کلاسیک نور هندسی و معادلات ماکسول استفاده شده و روابط پاشندگی برای دو مود TE و TM استخراج شده است. نشان داده شده است که روابط حاصل از هر دو روش کاملا یکسان خواهند بود اما روش نور هندسی به مراتب از روش معادلات ماکسول ساده¬تر است. در ادامه با رسم منحنی¬های پاشندگی برای چنین ساختاری نشان داده شده است که میزان تلفات امواج با مود TM از میزان تلفات امواج با مود TE در چنین ساختاری بیشتر است. در بخش دوم این پایان نامه معادلات پاشندگی حاکم بر مود¬های یک فیبر نوری پوشیده با گرافین برای مود¬های موجبری و مود¬های پلاسمونیک ساختار، با استفاده از معادلات ماکسول و اعمال شرایط مرزی مناسب تحت تاثیر حضور گرافین به دست آمده¬اند. منحنی¬های پاشندگی برای چنین ساختاری رسم شده و با نتایج عددی حاصل از نرم¬افزار COMSOL Multiphysics مقایسه شده¬اند. در چنین ساختاری وجود گرافین تاثیر چندانی بر روی مود¬های موجبری ساختار ندارد و تنها موجب تغییرات اندکی در مقدار ضریب شکست موثر می¬شود. اما وجود گرافین موجب می¬شود مود¬های پلاسمونیک به خوبی در مرز بین هسته و غلاف انتشار پیدا کنند.
کلمات کلیدی: گرافین، روش نور هندسی، پلاسمونیک، فیبر نوری، موجبر تیغه عایقی

14 بهمن 1397 / تعداد نمایش : 1697