جلسه دفاع از پایان‌نامه: آقای محمد اوجاقلو شهابی، گروه مهندسی قدرت

خلاصه خبر: پیشنهاددهی استراتژیک واحدهای تولیدی بادی دارای قدرت بازار در بازار برق، در حضور مصرف¬کننده دارای قدرت بازار

• عنوان: پیشنهاددهی استراتژیک واحدهای تولیدی بادی دارای قدرت بازار در بازار برق، در حضور مصرف¬کننده دارای قدرت بازار
  • ارائه‌کننده: محمد اوجاقلو شهابی
  • استاد راهنما: دکتر محمدکاظم شیخ الاسلامی
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر شیخی (دانشگاه: هرمزگان)
  • استاد مشاور اول: دکتر محسن پارسا مقدم
  • مکان: مرکز مطالعات سیستم¬های قدرت
  • تاریخ: 97/09/28

چکیده: با گذشت دو دهه از آغاز پیاده¬¬سازی تجدیدساختار، که با هدف ایجاد رقابت و خارج کردن صنعت برق از وضعیت انحصار تک¬قطبی صورت پذیرفت، بسیاری از اهداف آن هنوز محقق نشده¬اند. وضعیت جاری مالکیت واحدهای تولید برق در غالب بازارهای کنونی به گونه¬ای است که امکان اعمال قدرت بازار و اثرگذاری بر قیمت برق را برای تولیدکنندگان فراهم و ساختار بازارهای برق را از یک بازار ایده¬آل دور می¬کند. از دیگر سو با فراگیر شدن تدریجی شبکه¬های هوشمند و در نتیجه افزایش پاسخگوئی¬بار، قابلیت بروز رفتار راهبردی در سمت مصرف نیز در حال شکل¬گیری است. در چنین فضایی که چندین عامل به طور همزمان اقدام به بهینه¬سازی توابع هدف مختص به خود می¬کنند قواعد حاکم بر اقتصاد خرد دیگر معتبر نبوده و تعادل اقتصادی چارچوبی طبیعی جهت مدلسازی رقابت است. در این پایان¬نامه به منظور تحلیل رفتار تولیدکنندگان و مصرف¬کنندگان راهبردی در چنین فضایی مدلی بر مبنای مدل کارنو توسعه داده ¬شده-است. مدل مورد اشاره در واقع گسترشی از مدل کارنو برای بازارهای چندقطبی سمت تولید است که اثر رفتار راهبردی طرف مصرف نیز در آن گنجانده شده¬است. گسترش مدل کارنو با ارائه یک برداشت نوین از منطق حاکم بر این روش مدلسازی ممکن شده¬است. این مدل چارچوبی را برای توزیع سود میان بازیگران راهبردی رقیب بر مبنای قدرت بازاری آنها ارائه می¬کند. چنین دانشی در ایجاد راهکارهای مقابله با پدیده قدرت بازار و نزدیک¬تر ساختن ساختار بازار به چارچوب یک رقابت کامل بسیار راهگشا خواهد بود.
کلمات کلیدی: بازارهای چندقطبی تولید-مصرف، قدرت بازار، مسئله تعادل، تعادل نش-کارنو، پاسخگوئی¬بار، بازار برق.

2 دی 1397 / تعداد نمایش : 1748