جلسه دفاع از پایان‌نامه: شاهین ریاضی، گروه مهندسی کامپیوتر

• تاریخ: 1394/11/14
  • ساعت: 19

چکیده
یک توسعه¬ی جدید در زمینه¬ی اینترنت اشیاء سناریویی کاملاً جدید در زمینه نظارت از راه دور بیماران دارای دستگاه¬های ضربان¬سازهای قلب فعال¬شده با IP را به رخ می¬کشد. به غیر از هزینه¬های پس‌اندازشده در نتیجه¬ی کاهش ملاقات¬ها در مراکز درمانی، این رویکرد جدید به بهبود کیفیت زندگی بیماران دارای بیماری مزمن و وابسته به این دستگاه¬ها کمک شایانی خواهد نمود. راه¬حل¬های جدید و مقرون¬به¬صرفه¬ی معرفی¬شده برای یک جامعه¬ی پیر به منظور بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به یک بیماری مزمن لازم و ضروری هستند و در¬عین¬حال فشار و مشکلاتی که ملاقات¬های منظم در مراکز درمانی بر سیستم رفاهی وارد می¬کند را کاهش می¬دهند. در این رابطه، یک حوزه¬ی پژوهشی جالب و هنوز در حال توسعه، نظارت محدود و متوسط بر کارگذاری حسگرهای پزشکی بی¬سیم است. با توجه به اینکه بیماری¬های قلبی و عروقی علت اول مرگ¬ومیر در جوامع مدرن غربی هستند، کارگذاری دستگاه¬های ضربان¬ساز قلب که دستگاه¬های پیچیده¬ی پزشکی بوده، مرگ و میر در بیماران را که به سرعت در حال رشد است کاهش می¬دهد. با استقرار آینده اینترنت اشیاء (IOT) قابلیت¬های محاسباتی و ارتباطاتی در تمامی انواع اشیاء تعبیه خواهد شد. سپس، این اشیاء از طریق شبکه¬های بی¬سیم با نرخ بیت و توان اندک و با استفاده از فناوری¬هایی همانند پیوندهای رادیویی IEEE 802.15.4 به ¬هم مرتبط می¬شوند. علاوه بر این، این شبکه¬های کم¬توان نیز با استفاده ازIP ، و به لطف روش¬هایی مانند 6LoWPAN به اینترنت متصل می¬شوند، لذا حسگرها به طور مستقیم توسط هر نهاد در اینترنت آدرس¬پذیر خواهند بود، که از طریق یک پل 6LoWPAN ، یک راهکار شبیه به WIFI، به آن متصل خواهد شد .در واقع، پیش¬بینی شده است که ظرف چند سال آینده، شبکه¬های حسگر مبتنی بر IPv6 با روشی مشابه شبکه های WIFI فعلی تکثیر خواهند شد، و یک دسترسی به اینترنت تقریباً در هر زمان و هر مکان از طریق حسگر فعال شده با IPv6 را تأمین می¬کنند.

12 بهمن 1394 / تعداد نمایش : 4197