جلسه دفاع از پایان‌نامه: خانم مهشید تبیانیان، گروه مهندسی کامپیوتر

خلاصه خبر: تشخيص ايستاي تروجان‌هاي سخت‌افزاري با استفاده از ويژگي‌هاي کنترل‌پذيري و مشاهده‌پذيري

• عنوان: تشخيص ايستاي تروجان‌هاي سخت‌افزاري با استفاده از ويژگي‌هاي کنترل‌پذيري و مشاهده‌پذيري
  • ارائه‌کننده: مهشید تبیانیان
  • استاد راهنما: دکتر علیرضا شفیعی‌نژاد
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر فواد قادری
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر سیاوش بیات سرمدی (دانشگاه: صنعتی شریف )
  • استاد مشاور اول: دکتر سعید جلیلی
  • مکان: دانشکده برق و کامپیوتر، اتاق شورا
  • تاریخ: 97/12/26

چکیده در دنیای امروز برای تسریع فرایند طراحی‌ سیستم‌های روی تراشه و واحدهای تشکیل‌دهنده آن‌ها، IPهای طرف سوم به طور گسترده‌ای در حوزه‌های نرم‌افزار و سخت‌افزار استفاده می‌شوند. از طرفی برون‌سپاری طراحی‌ها امنیت سیستم را تهدید می‌کند زیرا امکان درج تروجان‌های سخت‌افزاری با هدف سرقت اطلاعات یا آسیب رساندن به مدار در شرایط نادر وجود دارد. بنابراین تروجان‌های سخت‌افزاری و روش‌های شناسایی آن‌ها در مدار‌، جایگاه ویژه‌ای در پژوهش‌های اخیر جهانی پیدا کرده‌است. در این پژوهش تروجان‌های سخت‌افزاری به روش ایستا در سطح گیت شناسایی می‌شوند. ایده اصلی استفاده همزمان از ویژگی‌های کنترل‌پذیری و مشاهده‌پذیری ترکیبی و ترتیبی است. این ویژگی‌ها برای تمام سیگنال‌ها از لیست شبکه مدار در سطح گیت استخراج می‌شوند. سپس با استفاده از روش‌های غیر نظارتی یادگیری ماشین، اطلاعات بدست‌آمده تحلیل می‌شوند و تروجان‌ها شناسایی می‌شوند.
کلمات کلیدی تروجان سخت‌افزاری، کنترل‌پذیری، مشاهده‌پذیری، یادگیری ماشین، خوشه‌بندی، SCOAP

21 اسفند 1397 / تعداد نمایش : 1643